2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Ловля на живца, arba 50-tas titulas!




Sako, norint gerai pagauti (sužvejoti), reikia arba iš vakaro pasišerti, arba atitinkamą masalą naudoti. Taigi, žvejojant tokius prizus,
mes irgi pasiruošėm atitinkamai - į ~5 valandų plaukimą provizijos - kaip iki...



Plius dar 2-3 miegmaišiai, panašiai tiek pat papildomų šturmuotės kostiumų (oras ~ +18). Užtai iš burių tik viena genuja, netgi stakselio nėra - svorį taupom.



Trys laivai - juokinga konkurencija. Tačiau realiai - abu jie buvo trejetuke paskutinėje S. Marcinkevičiaus regatoje, Extreme - šių metų KMR čempionai, ir apskritai - X-35 greitas ir konkurencingas laivas, o šiemet dar ir balų gera korta jiems krito, su X-99 lyginant. Todėl priešininkų nors ir nedaug, bet kieti.


Trys geri startai - laiku, su greičiu. Strategija - ironiška, tačiau labai vykus ir pasiteisinus: pirmą plaukimą ateinam pirmi į ženklą iš kairės pusės, antrą plaukimą - absoliučiai iš priešingo krašto, bet dar labiau atsiplėšę. Pirmą kartą mąstėm blaiviai, antrą kartą gelbėjo sponsoriai Raymarine (Laivo Sandėlis) Abu kartus sprendimai buvo priimti, o ne šauta aklai, dėl to tik dar smagiau, kad jie pasiteisino.


Trečiam plaukime antra laviruotė panašėjo ne tai į parabolę, ne tai į sinusoidę, bet vėlgi, gavus vėjo atsisukimą atgal, privejam... Gaila, kad pavėjui gūsiai ne tolygiai pasiskirstė, ir nebepavijom tiek, kiek pabėgo priešai.


O po visko paaiškėjo, kad tai buvo 50 titulas (ne prizinė vieta, o pirma) Baraka/Esox sailing team istorijoje. 50 įvairių pergalių per nepilnus 10 sezonų. Štai koks pasiekimas gavosi, visai netikėtai, namų akvatorijoje.


Ir dar - kažkaip netikėtai-nelauktai daug gražių Regatų Centro nuotraukų, žemiau. Ačiū jiems už tai.



















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą