2017 m. liepos 4 d., antradienis

Pilies uosto regata 2017 - I vieta. Varyk su fartu!

Sudėtinga ir įdomi regata gavosi. Pirmiausia jai buvo iškilusi grėsmė būti nukeltai, nes išankstinės prognozės rodė labai nepalankius vėjus (vos ne audrą). Vėliau vėjai kardinaliai apsikeitė, ir pradėjo "rodyti" pavėjui pirmyn ir atgal. Galiausiai buvo visko.


Bet daugiausiai buvo vėjo ir greičio.


Pirmas etapas pasitiko stipriu ziuid-vest-vestu. Mūsų vidutinis stakselis buvo per didelis laviruotei, bet toliau, nuo priėmimo bojos buvo neaiškus kursas, todėl teko kentėti ir tikėtis, kad paskui didesnis stakselis pasiteisins. Tačiau pirma davėm teisintis genakeriui, paskui jau stakseliui, paskui vėl genakeriui... O paskui staiga viskas atsisuko į "mordą".Tokiu būdu iki Liepojos ir įvyko pilnas plaukimas viskiausiais kursais, išskyrus grynai pavėjui.


Netgi tokiu būdu atplaukėm padoriu laiku, liko laiko ir vakarienei, ir vakarėliui.


Prognozės kitai dienai teikė didelių vilčių - pavėjui su vėjeliu, o gavosi "varykit-nafig-namo-со-свистом...". 55 mylios per 5 su pusę valandos, max greitis 16,7 kts. Nei vieno bročingo, jokių klaidų, klasiškas halsas prie priėmimo bojos (laivas su bakštagais). Trys pavėjinės burės, nešamos paeiliui praktiškai visą laiką, išskyrus minėtą halsą - "kam ieškoti nuotykių, kai ir taip daug vežam..".


Taip netyčia ir gavosi greičiausias (mūsų) grįžimas iš Liepojos. Jei kalbėti apskritai apie visą flotilę, nemanau, kad kada bus suplauktas greitesnis plaukimas - per gerai visos kortos sukrito.


O tai, ką bendroj sumoj gavom, pabandyta išvardinti žemiau:
- geros ir smagios lenktynės
- Esox greičio rekordas
- I vieta grupėje
- I vieta pagal CT (po pirmo plaukimo atsiliekant ~340 sekundžių)
- II vieta pagal ET (esant realiai tik 5-tu greičiausiu laivu pagal balą)
- plojimų ir sveikinimų nuo Affair įgulos (tikrai paglostė savimeilę, gražus žestas, pagarba jums)
- nemokamą stovėjimą uoste mėnesiui
- gražų prizą ant raudonmedžio lentelės
- po gardų mėsainį vakarienei nuo organizatorių
- smagų ir įspūdingą video


Plauksim dar!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą